Полицията не конфискува колите на хората. Тя изземва с протокол моторните

...
Полицията не конфискува колите на хората. Тя изземва с протокол моторните
Коментари Харесай

Диана Русинова: Ние не искаме да взимаме на хората колите, а да не карат пили и дрогирани

Полицията не конфискува колите на хората. Тя изземва с протокол моторните транспортни средства за улеснение работата на съда и прокуратурата. Около 2% от случаите на полеви проби за опиати се оказват неточни. Досега ограниченията, които се прилагаха, като да вземем за пример събаряне на номерата на автомобила, не възпираха водачите да карат, макар че са пили или са се дрогирали. Семерджиев е един от образците. 

Това разяснява пред бТВ Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Аз персонално приканвам народните представители да не се поддават на натиска, който сега върви, защото такива ограничения са нужни в България. Това е може би единствената мярка, която ще проработи и дано не забравяме, че в случай че се отстъпи от тази мярка за конфискация на колите, някой ще дължи пояснение на родителите, които са погребали децата си по пътищата, тъй като тази смяна е призната по  тяхно гледище, уточни тя. 

Всеки един, чиито автомобил е бил погрешно арестуван, може да съди страната, само че дано не забравяме, че това са под два % от случаите на неверни резултати от тестванията и отново споделям - това е мярка за предварителна защита, с която се цели хората да се замислят преди да се качат зад кормилото. Т.е. ние не желаеме да взимаме на хората колите, в противен случай. Ние желаеме да ги накараме да схванат, че не трябва да карат пили и дрогирани, тъй като това е рисково, а ние сме страна с доста починали и ранени, разяснява тя. 

В рамките на година ще се направи мониторинг, с цел да се усъвършенства процеса. Нека мислим за това, по какъв начин да подобрим ограниченията, а не по какъв начин да ги отменяме. Вярвам, че тази мярка с конфискацията в действителност ще помогне, разяснява тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР